Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin düşürdüğü uçağın pilotlarına Putin’den devlet nişanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin SU-24 uçağının diğer pilotları Oleg Peşkov, Konstantin Murahtin ve er Aleksandr Pozıniç'e devlet nişanı verdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin Suriye’de görev yapan 3 Rus askerine devlet niÅŸanı verilmesini öngören kararnameyi imzaladı. Kararnameye göre aralarında Suriye’de düşürülen Rus jetinin pilotları ve Rusya Silahlı Kuvvetleri’nden bir er devlet niÅŸanıyla onurlandırılacak.

Kremlin basın servisi tarafından verilen bilgiye göre, Suriye’de düşürülen Rus jetinin ölen pilotu Yarbay Oleg PeÅŸkov’a görevinde gösterdiÄŸi kahramanlık ve cesaretten dolayı “Rusya’nın Kahramanı” niÅŸanı verildi.

Ayrıca Düşürülen SU-24 uçağının diÄŸer pilotu Kaptan Konstantin Murahtin ve er Aleksandr Pozıniç’e gösterdikleri cesaret, kahramanlık ve özveriden dolayı “Kahramanlık” niÅŸanı layık görüldü. Pilot Konstantin Murahtin düşen uçaktan paraşütle atlamış ve Rusya ordusu tarafından bulunarak kurtarılmıştı. Er Aleksandr Pozıniç ise düşürülen SU-24 uçağının pilotlarını arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgedeki Türkmenler tarafından öldürülmüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.